Suomen Mieskuoroliiton Talvipäivät kokoavat mieskuoroväkeä Tuusulaan

Talvipäivien teema ”Laulava mies – hyvinvoiva mies” ulottuu seminaarista mieskuorokonserttiin

Suomen Mieskuoroliiton Talvipäivät järjestetään Tuusulassa 8.–10.3.2019. Tapahtuman keskuspaikkana toimii Kokoushotelli Gustavelund, jonne kokoontuu satakunta mieskuorolaista laulamaan, verkostoitumaan ja oppimaan uutta. Talvipäivien teemana on ”Laulava mies – hyvinvoiva mies”, ja aihetta käsitellään niin yksilön, kuoron kuin laajemminkin yhteiskunnan näkökulmasta. Lisäksi järjestetään Suomen Mieskuoroliiton liittokokous.

”Jokainen kuorolaulaja tietää, miten yhdessä laulaminen vaikuttaa fyysiseen terveyteen ja vähentää stressiä. Myös mieskuoro yhteisönä, laulajaveljinä, perustuu mitä suurimmassa määrin yhteenkuuluvuudelle ja yhteiselle hyvinvoinnille. Sanotaan, että jopa yhdessä laulavien sydämet alkavat lyödä samaan tahtiin”, kertoo Suomen Mieskuoroliiton toiminnanjohtaja Aino Herranen.

Tapahtuman pääpäivä on lauantai 9.3. Päivä alkaa mieskuoroseminaarilla, jonka avauspuheenvuorossa kehittämis- ja koulutuspäällikkö Joonas Kekkonen Miessakit ry:stä kertoo, miten mieskuorot voisivat omalla alueellaan jakaa hyvinvointia ja toimia toisten miesten hyväksi. Lisäksi kuullaan Suomen Mieskuoroliiton jäsenkuorojen tapauskertomukset isä-lapsi-muskaritoiminnasta sekä mieskuoron arvoista ja niiden toteutuksesta käytännössä. Seminaarin lopuksi julkaistaan uusi Serenadeja-nuottikokoelma Polyteknikkojen Kuoron kvartetin ja edustuskuoro Liiton Miesten sävelin.

Päivä jatkuu Suomen Mieskuoroliiton liittokokouksella, jossa valitaan liitolle uusi puheenjohtaja ja taiteellinen johtaja kaksivuotiskausiksi. Lisäksi julkistetaan Äänekkäimmän Ämpäri- ja Vuaren Kukkoo -kiertopalkintojen saajat.

Lauantai 9.3. huipentuu Tuusulan kirkossa klo 19 järjestettävään mieskuorokonserttiin, jossa kuullaan Tuusulan Mieslaulajia Taina Piiran johdolla sekä Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehiä Paavo Hyökin johdolla. Liiton Miehet esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Uudellamaalla, ja konsertissa voikin jo kuulla kuoron ohjelmistoa Helsingin Musiikkitalossa 14.5. järjestettävästä Suomalainen mieskuorolaulu 200 vuotta -juhlakonsertista. Konsertin ohjelmistolla kunnioitetaan myös Armas Järnefeltin 150-vuotisjuhlavuotta. Konsertin lopuksi tapahtuman osallistujat yhtyvät vaikuttavassa satapäisessä suurkuorossa tunnetuimpiin ja rakkaimpiin mieskuorolauluihin. Konsertin liput ovat myynnissä paikallisilta kuoroilta ja ennakkomyyntipisteistä sekä ovelta tuntia ennen konserttia hintaan 15/10 euroa.

Suomen Mieskuoroliiton Talvipäivät järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla, viimeksi 2018 Mikkelissä, 2017 Tallinnassa ja 2016 Oulussa. Tuusulan Talvipäivien isäntäkuoroina toimivat Keski-Uudenmaan jäsenkuorot Järvenpään Mieslaulajat, Keravan Mieslaulajat ja Tuusulan Mieslaulajat.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Suomen Mieskuoroliitto ry, toiminnanjohtaja Aino Herranen
toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi, puh. 010 8200 236
www.mieskuoro.fi

Kuva: Talvipäivien isäntäkuorojen puheenjohtajat toivottavat osallistujat tervetulleiksi Gustavelundiin. Kuvaaja: Pekka Sallinen.